send mailhome
     Latviski Russian Eesti Litvoski

JAUNUMIATSAUKSMES UN ATBILDESSfēras izlietojumsPriekšrocībasDarbības principsJautājumi un atbildesSERTIFIKĀTIFotogalerija
Ekspress
pasūtījums
Izvēlieties modeli
Vārds, Uzvārds:
Tālruņa numurs:
 





      Publikācijas Visas ziņas
 

Infrasarkanos staru sildītāja darbības princips

Infrasarkano staru sildītāja „UFO” darbības princips pašos pamatos atšķiras no konvekcijas tipa sildītāju darbības principa. Sildītāji „UFO” pārvērš elektroenerģiju siltuma enerģija, izmantojot speciālu sildelementu. Siltuma enerģija siltuma staru veidā nonāk uz virsmām, priekšmetiem un cilvēkiem, uz kuriem virzīti sildītāja gaismas stari. „UFO” izstrādātā siltuma enerģija sadalās šādi: 92% enerģijas (līdzīgi saules siltumam) novirza tieši sildītāja darbības zonā esošo objektu apsildīšanai un tikai 8% tiek izmantoti tiešai gaisa sildīšanai. Atšķirībā no „UFO”, visas tradicionālās apsildīšanas un apkures sistēmas praktiski visu siltuma enerģiju patērē gaisa sildīšanai, lai tas, savukārt, sildītu apkārtējos priekšmetus.

Ja ņemam vērā, ka infrasarkano starojumu gaiss absorbē ievērojami vājāk, nekā priekšmeti, tad konvekcijas tipa sildītāja darbības gadījumā siltuma zudumi ir kolosāli. Turklāt, infrasarkano staru sildītāji no tradicionālajiem atšķiras arī ar to, ka nemaz nesamazina gaisā esošā skābekļa daudzumu un nepadara gaisu sausu, tādējādi tie neizraisa galvassāpes, nespēka un noguruma sajūtu.

Flamentīna („UFO” sildelementa) izstaroto siltuma enerģiju absorbē tādas virsmas un priekšmeti, kā grīda, sienas, mēbeles, interjera priekšmeti u.tml. Tādējādi, vispirms tiek sasildītas virsmas un priekšmeti, bet pēc tam tie sāk visā telpā pamazām izstarot sekundāro siltumu – paši it kā kļūstot par apsildīšanas ierīcēm.

Tas novērš krasas temperatūras atšķirības veidošanos starp telpas augšējo un apakšējo daļu (citiem vārdiem sakot, gaisa temperatūras atšķirība starp temperatūru pie griestiem un pie grīdas ir samazināta līdz minimumam). Tas, savukārt, ļauj samazināt telpas kopējo temperatūru un, attiecīgi, samazināt arī apkurei un sildīšanai patērējamos līdzekļus. Turklāt, ņemot vērā, ka apkārtējo priekšmetu temperatūra vienmēr būs par 1-3°С augstāka, nekā temperatūra telpā, tajā esošajam cilvēkam vienmēr šķitīs, ka telpā ir krietni siltāk, nekā tas ir patiesībā.

„UFO” izstarotā siltuma enerģija pilnībā, bez zaudējumiem, sasniedz tās virsmas, kuras skar sildītāja gaisma. Parasti grīdas virsmas un priekšmetu summārais laukums ir desmitiem reižu lielāks par tradicionālo apkures ierīču siltumatdeves virmu. Priekšmetu virsmas lieliski absorbē IS starus, bet tas, savukārt, nozīmē, ka infrasarkano staru sildītāji jebkuru telpu sasilda apmēram 3-4 reizes ātrāk, nekā tradicionālās apkures sistēmas.

„UFO” siltuma enerģiju vislabāk virzīt uz mēbelēm un interjera priekšmetiem, lai tie varētu absorbēt siltumu turpmākai pakāpeniskai telpas apsildīšanai. Pēc iespējas jācenšas nevirzīt „UFO” gaismas starus uz tādām virsmām, kā sienas, griesti, logi un durvis, jo caur tiem daļa siltuma nekavējoties „aizplūdīs”, bet tas, no enerģijas taupīšanas viedokļa, ir ļoti neizdevīgi.

IZDRUKĀT