send mailhome
     Latviski Russian Eesti Litvoski

JAUNUMIATSAUKSMES UN ATBILDESSfēras izlietojumsPriekšrocībasDarbības principsJautājumi un atbildesSERTIFIKĀTIFotogalerija
Ekspress
pasūtījums
Izvēlieties modeli
Vārds, Uzvārds:
Tālruņa numurs:
 





      Publikācijas Visas ziņas
 

Komfortabls siltums

ĒRTA SILDĪŠANA

Sildītāju izmantošana temperatūras deficīta zonās

Atrašanās zonā ar pazeminātu siltumizolācijas līmeni (piemēram, līdzās logam vai durvīm), rada cilvēkam siltuma diskomforta sajūtu. Sildītāji „UFO”, uzstādīti šādās vietās, lieliski kompensē siltuma nepietiekamību un zudumus. Pateicoties šīm īpašībām, „UFO” ir optimāls risinājums augsta siltuma komforta un zemu apkures un sildīšanas ekspluatācijas izmaksu nodrošināšanai.

Caurvēju rašanās iespējas samazināšana

Izmantojot apsildīšanai infrasarkanos sildītājus „UFO”, telpā nenotiek gaisa slāņu kustība, jo gaisa masas tikpat kā nesasilst un tām ir aptuveni vienāda temperatūra (karstais gaiss netiecas augšup, bet aukstais gaiss – lejup, tādējādi nerodas caurvējš. Konvekcijas apkure, kā arī siltuma lielgabali un aizkari veido siltā un aukstā gaisa plūsmu, kura veicina telpā caurvēju rašanos, bet tas ir kaitīgi cilvēka veselībai un var izraisīt saaukstēšanās slimības.

Priekšmetu temperatūras paaugstināšana, salīdzinājumā ar telpas temperatūras paaugstināšanu

Sildītāja „UFO” darbības zonā esošo priekšmetu temperatūra vienmēr ir nedaudz augstāka, nekā gaisa temperatūra telpā. Tādēļ pieskaršanās tiem nerada cilvēkam nepatīkamas izjūtas, jo pieskarties siltai virsmai vienmēr ir patīkamāk, nekā pieskarties aukstai.

Gaisa temperatūras telpā samazināšana, izmantojot „UFO”

Izmantojot infrasarkano staru sildītājus „UFO”, ir iespējams samazināt „komforta” līmeņa gaisa temperatūru telpā par vairākiem grādiem. Turklāt cilvēks to pat nesajutīs, jo viņam šķitīs, ka temperatūra palikusi iepriekšējā līmenī. Tas izskaidrojams šādi: atšķirībā no tradicionālajām apkures sistēmām, kuru izmantošanas gadījumā enerģētiskajā līdzsvarā ar cilvēka ķermeni nonāk tikai apkārtējais gaiss, izstarojuma apkures sistēmās komforta stāvokli veido cilvēka ķermenis un uz to virzītā starojuma plūsma.

Jo lielāka ir starojuma plūsmas intensitāte, jo zemāka ir apkārtējā gaisa komforta līmeņa temperatūra. Šo īpatnību lieliski pazīst kalnu slēpotāji, kuri neatsakās no iespējas pasauļoties saules staros sniegiem klātu kalnu virsotņu ielenkumā, neraugoties uz to, ka apkārtējā gaisa temperatūra atrodas krietni zem nulles atzīmes (pie nosacījuma, ka nepūš stiprs vējš). Lai izprastu atšķirību starp gaisa temperatūru telpā un to temperatūru, kuru jūt (cilvēks), iztēlojieties divus termometrus, no kuriem viens atrodas saulē, bet otrs – ēnā. Likumsakarīgi, ka to rādītāji atšķirsies. Tieši tādā pašā veidā cilvēks, kurš atrodas infrasarkano staru sildītāja darbības zonā, jutīsies komfortablāk, nekā cilvēks, kurš atrodas ārpus sildītāja darbības zonas.

Jāpiebilst, ka gaisa temperatūras pazemināšana telpā tikai par 10°С nodrošina enerģijas ietaupīšanu par 5%.

IZDRUKĀT