send mailhome
     Latviski Russian Eesti Litvoski

JAUNUMIATSAUKSMES UN ATBILDESSfēras izlietojumsPriekšrocībasDarbības principsJautājumi un atbildesSERTIFIKĀTIFotogalerija
Ekspress
pasūtījums
Izvēlieties modeli
Vārds, Uzvārds:
Tālruņa numurs:
 





      Publikācijas Visas ziņas
 

UFO infrasarkanie sildītāji

Kompānija “Prizma Plus” Latvijas tirgū sāk piedāvāt infrasarkanos sildītājus UFO. Tie darbojas līdzīgi kā dabiskā Saules gaisma, kas blakus redzamajai gaismai izstaro arī neredzamos ultravioletos un infrasarkanos starus. Īsviļņu infrasarkanie stari sniedz gaismu, bet garo viļņu stari — siltumu. Garo viļņu siltums ir “UFO” piedāvātās tehnoloģijas pamatā.

Gaismas apkures ierīču priekšrocība ir to darbības princips: siltums tiek novadīts tieši uz priekšmetiem, kas atrodas sildītāja darbības zonā. Līdz ar to var iztikt bez siltuma vadīšanas starpnieka — gaisa, tādējādi būtiski samazinot enerģijas patēriņu telpas sasildīšanai. Produkta popularitāte izskaidrojama ar savu universālo pielietojumu — ar to var apsildīt gan dzīvojamās telpas, gan birojus, garāžas, vasarnīcas un noliktavas (arī ārā).

Enerģijas ekonomija

Parastās apkures sistēmas gandrīz 80% enerģijas patērē, sasildot apkārtējo gaisu, kas savukārt sasilda apkārtējos priekšmetus. UFO sistēma vispirms sasilda cilvēkus un priekšmetus, nevis gaisu. UFO sildelementa flamentīna izstaroto siltumenerģiju pirmās uzsūc apkārtējās virsmas un priekšmeti (grīda, sienas, mēbeles, interjera piederumi u.tml.), kas pēc tam pakāpeniski izstaro sekundāro siltumu un, kliedējot to pa visu telpu, paši kļūst par apsildes iekārtām. Siltumenerģija bez zaudējumiem sasniedz tieši ierīces darbības zonā esošos cilvēkus un apsildāmās virsmas. Tādēļ nav jāgaida, kamēr sasilst gaiss, siltumu jūtat uzreiz, tiklīdz ierīce ir ieslēgta (maksimālo jaudu sasniedz jau 15 sekunžu laikā). UFO termostati ļauj ietaupīt līdz pat 82% siltumenerģijas.

Klasiskā apkure

Infrasarkanie sildītāji

Enerģijas taupīšana nav vienīgā šīs sistēmas priekšrocība. UFO infrasarkanie sildītāji nesadedzina skābekli, aizkavē nepatīkamu smaku rašanos un samazina mitrumu. Turklāt siltās un mitrās telpās, kurās ir dažādu mikrobu, baktēriju, sēnīšu un pelējuma attīstībai labvēlīga vide, šie sildītāji ne tikai aizkavē viņu attīstību, bet arī iznīcina.

Vienmērīga sildīšana

UFO sildītāji, piemēram, novietoti pie griestiem, ar saviem stariem silda telpas lejas daļu, vienmērīgi sadalot to līdz griestiem. Nenotiek nekāda gaisa cirkulācija, līdz ar to neveidojas arī putekļu plūsma.

Sildītāji var efektīvi darboties ne tikai slēgtās telpās, bet arī atklātos laukumos, jo tiem netraucē pat vējš. Telpās infrasarkanos sildītājus var stiprināt līdz 3,5 m augstumam.

Gada aukstajā laikā īpaši svarīgi, ka infrasarkanie sildītāji nerada caurvējus. Jāpiebilst, ka nepārkarsētā gaisā izstarotā siltuma ietekme uz cilvēku, veicina mundrumu un rada patīkamu siltuma sajūtu.

Kompānijas “NRR” oficiālais pārstāvis Latvijā — SIA Prizma Plus

Servisa centrs: SIA Datartis Brīvības gatve 214m, Rīga. Tālr.: 7077775, 22300302, e-pasts info@ufoterm.lv, www.ufoterm.lv

Celtniecības avīze Mana Māja №101